måndag 17 februari 2014

Slå det här om ni kan!

Jenk är en flitig man. Han bygger och grejar dagarna i ända. Flit är en dygd borde det stå på hans gravsten. Men hur flitig han faktiskt är fick vi en påminnelse om för några dagar sedan. 

Då skulle nämligen Jenk besöka polisstationen för att ansöka om ett nytt pass. Nuförtiden innebär ju en passansökan automatiskt att fingeravtryck på såväl höger som vänster pekfinger skall ges. Även för flitiga män. Tanten bakom disken påstod att Jenks fingeravtryck blev för suddiga och anklagade Jenk för att ha smutsiga fingrar. Fram kom trasa och rengöringsmedel. Puts, puts, puts. Nytt försök. 

Även efter en grundlig tvagning var fingeravtrycken för suddiga. Och tanten kunde konstatera att Jenks fingertoppar är så nötta att fingeravtryck inte kan ges. Så nu har Jenk en anmärkning i polisregistret. Där står att läsa att till skillnad från de flesta människor är hans fingeravtryck tagna från hans långfingrar ... 

15 kommentarer:

 1. Hehe... Kul tvist, men man får inga anmärkningar i polisregistret av att ens fingeravtryck inte kan läsas. Det är väldigt många som får "ej godkända" fingeravtryck vid ansökan, det noteras bara som en del av biometrin /en passhandläggare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädjedödare : ) I den här åldern vill man gärna leva i tron att man har en lite "farlig" man

   Radera
 2. Haha! Det var nog det roligaste jag hört idag, måste genast gå och fråga min man hur det står till med hans fingeravtryck..

  SvaraRadera
 3. Haha! Han gav alltså långfingret åt polisen. Tufft!

  SvaraRadera
 4. Millan i skåne: Samma hände mig men bara på ena pekfingret. Jag jobbar jämt o sliter med mina djur :)

  SvaraRadera
 5. Så himla roligt....tack för dagens skratt :-)

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, ha!!! Nä det blir svårt att slå.
  Såg dig precis på TV. Trycker hårt på gilla-knappen för vad du sa. Dessutom stod du där framför kameran och bakade bröd som om du bakat bröd framför kamera heeeeeela långa livet. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Jag måste ge tre fingrar per hand, för jag hade så mycket excem på fingerspetsarna att skannern inte kunde läsa dem. Vilket som sist och slutligen godkändes vet jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag måste erkänna att hittills leder du, om än din förklaring inte låter lika tuff ...

   Radera
 8. Min sambo, som är en vanligt laglydig kille fick köra alla fingrarna i tur och ordning, först pekisar, sen långa, ring å lill för att till slut få tummarna godkända... Han jobbar inte fysiskt öht utan är datortekniker så han har väl slitit ut sina avtrycksytor den vägen.

  Det verkar rätt knäppt att ha med fingeravtryck om det nu är så många som inte kan lämna godkända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan man ju tycka, men jag antar att folk med skötsamma fingrar inte ger sig till uttryck här så känslan kan bli lite missvisande.

   Radera