Nu har jag ju inte erfarenhet av andra recept än Vickis så jag kan inte uttala mig om huruvida det är ett lätt recept eller inte i jämförelse med andra recept , men jag tyckte det var enkelt att "baka" efter. Jag gjorde dubbel sats och det räckte exakt till fem personer. Och jag har konstaterat att en pastamaskin klarar man sig bra utan. Det som tar tid är att knåda degen. Jag försökte att göra det i min bakmaskin, men åtminstone för mig lyckades det inte. Och tid och tid ... 10 minuter + 5 minuter så det är ju inte direkt arbetsdrygt. Här ser ni även den rundstav som jag inhandlade på berådan av Sandra på bloggen Dalmatian Mom. Den använde jag alltså för att kavla ut degen och det gick snabbt och enkelt. |
söndag 16 februari 2014
Hemgjord pasta
Ni kanske undrar vad det blev av mina pastadrömmar? Eller undrar och undrar ... säkert har ni annat att fundera på än det, men hur som helst har jag gjort slag i saken och gjort egen pasta hela tre gånger. Som recept har jag använt Vickis pastarecept som hon delade med sig av här på bloggen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kul att höra hur det gick! Här hemma är det mannen som brukar göra pasta, men jag kanske får ge mig på det någon gång jag med, det är ju så gott. Jag har sett att han brukar låta pastan torka när den är färdigskuren på en kökshandduk, med en del mjöl på och mellan pastabitarna. Tror det fungerar bra om det är omständigt att hängtorka.
SvaraRaderaTänkte bara säga att jag skrivit om att torka morötter idag och länkat till ditt inlägg om det. Du hade ju en så fin bild på torkade morötter i olika färger tycker jag! http://mellanskogochgard.blogspot.se/2014/02/fran-jord-till-bord-rosa-morotschips.html
Ha en fin dag!
/Elin
Roligt att se att projektet blev av. Raviolisarna blev jätte-fina!
SvaraRaderaSå svårt är det kanske inte med pasta, men det tar sin tid, och plats. Var länge sedan jag gjorde pasta sist, då var det på vaktelägg tror jag. Får snart ge det ett försök igen tror jag!
SvaraRaderaSer ju jättebra ut! Vi har alltid gjort pastadegen i matberedaren, det går på några sekunder, ungefär. Testa!
SvaraRaderaFör oss är det bara en liten klump som susar omkring utan att direkt knådas
RaderaJaha, det är väl ett teckan från ovan att man kanske ska damma av den där pastamaskinen man fick i present för ett antal år sedan som hittils bara använts till att kavla knäckebröd ett par gånger :-P Har också hört att det ska gå lättare att förvara i "klump" om man mjölar dem lite lätt. Säg att man vill göra en större sats och spara till framtida pastamiddagar utan allt bök innan, fungerar det är frysa in tror du?
SvaraRaderaDet tror jag väl inte kan vara något problem. Jag tror dock att jag skulle testa att frysa in klumpen färdigjäst.
RaderaNär jag hade element, så hängde jag alltid pastan över dem (för så gjorde mormor), nu, när jag inte har element, så hänger jag pastan på räcket på vedspisen i köket. Färsk pasta ska vara ganska torr när man droppar ner den i vattnet.
SvaraRaderaAha, och jag som trodde det var bråttom att få den i kastrullen. Nu har jag tid att andas samtidigt också. Bra.
RaderaLägg en kökshandduk över en stolsrygg och häng pastan på den för att torka!
SvaraRaderaTack för tipset!
Radera