måndag 10 februari 2014

Maria på TV

För alla er som ännu inte fått nog av hur jag ser ut eller av att höra vad jag tycker om saker och ting finns det ännu mera att frossa i. Ibland har någon frågat om jag inte kan blogga lite om vårt hus och hur det ser ut inne. Men ... jag är så dålig på att fotografera och det är ibland så svårt att se det fina i vardagsstöket. Dessutom finns det ju inredningsbloggar så det förslår och dem orkar jag i min tur aldrig läsa. Jag visar endast upp mitt hem i TV, ha ha.

Maria på TV! Programmet finns i sin helhet ute på Arenan ikväll (må 10.2), men vill man bara titta på mig, vilket jag kan tänka sig att man vill så är ju detta klipp endast tillägnat mig helt perfekt!

34 kommentarer:

 1. Vilket bra klipp med dig! Du inspirerar med ditt sätt att leva. Och vad fint ni har inomhus :) Jag ser gärna fler bilder från huset på bloggen och får dina tankar kring själva boendet och inredningen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag inte tänkt på. Att visa på hur billigt vi faktiskt inreder. Nu blev jag nästan lite sugen : ) Skall suga på karamellen en stund och se vad om händer.

   Radera
 2. Tack för din film. Den var jättefin och inspirerande. Jag delar den på FB och i min blogg för det här borde alla se. Det går att leva enklare. Jag gjorde som du för ett och ett halvt år sedan och än så länge går det. Vi har alltid resonerat som du, att man måste titta på utgifterna och inte bara på inkomsterna. Det gick upp för oss när vi räknade ut vad det kostade oss att ha två bilar. Då blev beslutet inte så svårt att ta. Nu har vi klarat oss med en bil (vi bor på landet) under två vintrar. Det går om man planerar. Tack än en gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste först höra med dig om det är ok att jag lånar din "head" när jag länkar till din film?

   Radera
  2. Vad kul att höra att det även funkar för er. Ibland har vi ju våra återfall, men det tycker jag man borde få ha ... så är det bara.

   Radera
 3. Åh, vad roligt att få hälsa på hos dej lite grann! Jättekiva klipp, skall genast länka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som för några veckor sedan när vi råkade titta på Strömsö (eller vad det nu var för program) och jag plötsligt utropade -Men henne "känner" ju jag! : )

   Radera
 4. Hej nu har jag sett ditt inlägg jätte kul och intressant. Jag har en fråga den första boken av de fyra som de visade som du skrivit var finns den och vilket inehåll. Eva på Jungfrun Åland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en bok som jag skrev som beställningsjobb till ett hembygdsmuseum här i trakten ifjol. Men det är inte en museal bok utan en livsstilsbok i äkta Österåker/Rodas/Lund tappning. Aja på Lundagård råkade av en slump skriva om boken för några dagar sedan. Kolla här.

   http://lundagard.blogspot.fi/2014/01/stundarsbok-och-seminarium.html

   Radera
 5. Vad hemtrevligt och fint du har det hemma hos dig! Har du recept på brödet som du bakar?
  / Siv

  SvaraRadera
 6. Vilken bra film! Du har ju jättefint hos dig. Om du fotade ganska bra bilder i ert levande hem så skulle det spela i en helt annan kategori än inredningsbloggarna. Att se hur riktiga människor inreder för att leva, med både vackra och mindre vackra saker är mycket mer intressant än att se hemmet som en skapelse för att det ska SE snyggt ut enbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, vet inte ens om jag kommer upp till nivån "ganska bra" på mina bilder ... Men det är så många som kommenterat vårt hus så kanske jag borde.

   Radera
  2. Du tar ju fina bilder annars, så det borde väl gå inomhus också!? Känns det för intimt ska du ju såklart låta bli, men annars vore det jätteroligt att få se mer och få tips och inspiration.

   Radera
 7. Inspirerande! Här sitter vi nu och funderar hur vi själva kan ta nästa steg på den frivilligt enklare vägen :) Och mysigt hem har nu ju dessutom!

  SvaraRadera
 8. Jättekul att se hur ni bor och att få se och höra dig. Jag håller med andra kommentarer att ni verkligen har det så himla fint. Sedan om du vill blogga eller inte om inredning är förstås ditt beslut.

  Men jag blir lika inspirerad av ert hem, som jag tidigare blivit av era livsval.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Vad kul att se och höra på dig! Ni har det verkligen fint hemma också. :)

  SvaraRadera
 10. Så härligt att faktiskt få höra din röst! Nu har jag fått ett bättre ansikte och en röst att se framför mig när jag läser dina inlägg och även dina böcker =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns en tid när jag tyckte min röst var hemsk. Men jag har vant mig och kan idag leva med den. Eller så kanske det kallas mognad. Trevligt att veta att jag hädanefter sitter och babblar i ditt huvud.

   Radera
 11. Oj, vad inspirerad jag blir! Du verkar så lugn och rofylld och nöjd med livet. Speciellt din sista replik: "...men jag tror no att det kommer att vara bra." Aah! Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så måste vi ju tro. Fast ibland känns det lite som ett dåligt omen att säga så ... det måste jag medge.

   Radera
 12. Vad roligt att se och höra dig igår! Du är så naturlig och det såg jättemysigt ut där inne.:)
  Ingeborg

  SvaraRadera
 13. Vilket bra reportage! Och visst ligger stor sanning i att det är inte inkomsterna som gör skillnad utan det är utgifterna.
  /Christina i Grannäs, Västerbotten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tyckte om det. Det är alltid med lite skräckblandad förtjusning man ser resultatet av att en kamerakvinna fått gå lös hemma i ens hus och på ens gård.

   Radera
 14. Hej! En mycket trevlig och tänkvärd intervju igår. Jag beundrar ditt sätt att inte dela ut pekpinnar till andra. Håller man utgifterna i styr kan man ofta minska på inkomsterna. Vi hade en intressant diskussion på jobbet idag, tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Det var de där små ringarna på vattnet : )

   Radera
 15. Åh vad kul! Jag gillade det där du sa om att "det finns så mycket att vara nyfiken på så varför gå tillbaka till något man redan vet hur det är". Tänkvärt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall fundera på det. Har märkt att jag redan går omkring därinne och fotograferar inne i huvudet.

   Radera
 16. Blev också inspirerad! Och så fint ni har det! Kul att jag hittade till din blogg!
  Marita

  SvaraRadera