fredag 21 mars 2014

Spara diskmedel

Här kommer ett litet, enkelt tips på hur du kan spara på diskmedel. Du behöver två flaskor, en tom och en full. Den tomma flaskan fyller du med en mindre mängd diskmedel för att sedan fylla på den med vatten. Voilá! Nu har du en flaska att använda när du behöver det tyngre artilleriet och en annan att använda när du bara behöver lite trevligt lödder. Förvånansvärt ofta klarar man sig med den utspädda varianten. Ja, mer än så var det inte för denna gång.

7 kommentarer:

 1. Jag brukar fylla schampoflaskor, diskmedel, tvåflaskor etc med någon dl vatten när de är nästan slut. Då räcker de någon vecka till. Samma princip.

  SvaraRadera
 2. Jag använde aldrig det tunga artilleriet. Spär alltid ut mitt diskmedel med vatten, fast i en sprayflaska. Perfekt att bara spraya på diskmedlet!

  SvaraRadera
 3. Eller om man maskindiskar: Klipp diskmedelstabletten i två delar. Trodde inte mina ögon första gången jag såg syrran göra så. Har senare insett att halva ju räcker hur bra som hellst. Mest kännt mej små sur över att i några års tid lyckats lura mej att jag skulle behöva använda dubbelt så mycket medel.

  SvaraRadera
 4. ett annat jättebra diskmedel är en bit olivtvål! väldigt löddrig och effektiv fettborttagare, dessutom långvarig då den är en fasttvål. :)

  SvaraRadera
 5. Bra tips! Kom direkt att tänka på att man kunde tova in tvålen (det är ju lite på tapeten nu) då skulle man få tvål och scrub på en och samma gång

  SvaraRadera
 6. Sprutflaskor gillar vi i det här hushållet.

  SvaraRadera