torsdag 27 mars 2014

Uglyblogg

Ni som varit med ända från början kanske minns att jag länge, länge kallade min blogg för en 'Uglyblogg'. Jag tyckte att begreppet var ganska skönt och befriande. I bloggens högra spalt förklarade jag resolut att det här inte kommer att vara en snygg blogg. Jag som bloggare kommer inte att sätta tid på att få till de rätta bilderna, med den rätta ljussättning eller den rätta kompositionen. Jag kommer inte att redigera mina bilder, fundera på fonter, rubriker eller smidiga etiketter.

Istället kommer jag att leva livet och låta er hänga med på ett hörn. Jag kommer att slita fram min telefon, knäppa en bild och så länge man något så när ser vad bilden så kommer jag att vara nöjd. Den som söker en blogg med snygga bilder finner den inte hos mig.

Ändå känner jag ett behov av att berätta att jag vet om att mina bilder är fula. Det är inte så att jag inte kan bättre. Jag orkar bara inte. För en tid sedan fick jag av en expert höra att mina bilder var fula och att jag borde gå på fotokurs. Det tänker jag inte. För jag har en uglyblogg. Och då har jag ett ansvar. Så det så.


23 kommentarer:

 1. härligt, Maria! det är innehållet och formen som är grejen! säjer jag som sitter i samma båt ;)

  SvaraRadera
 2. Men det är ju precis det fula som är så fint! Jag är så himla trött på alla perfekt ljussatta "vardagsbilder"!

  SvaraRadera
 3. Tänk det har jag inte reagerat på alls. Jag är själv en usel fotograf men vill ändå dela tankar och bilder i min blogg. Innehållet är viktigast! Jag tycker såå om att titta in här och inspireras till egna projekt av era. Tack!

  SvaraRadera
 4. Det är ju så befriande med "verklighet" utan ljussättning och pastell! Underbart! Hoppas du fortsätter med uglyspåret

  SvaraRadera
 5. Ugly är det nya snygga! Jag håller på dig! /Britta

  SvaraRadera
 6. Hela din blogg är befriande! Fotsätt du i samma stil!

  SvaraRadera
 7. Dina bilder är INTE fula. Punkt:

  SvaraRadera
 8. Helt rätt tänkt. Jag har faktiskt haft rätt mycket ångest över mina foton och börjat fundera på att skaffa en jätte-dyr kamera, bara för att folk tjatar om hur snygga maträtterna skulle bli och hur många fler läsare man skulle kunna få. Jag inser att om jag skulle lägga så mycket tid på foton och redigering och placera maten i rätt ljus, så skulle jag inte ha tid att varken laga maten, eller äta den. Tack för denna tankeställare Maria. Kramar från Partille.

  SvaraRadera
 9. Inte är dina bilder fula, inte! Äkta, skulle jag i så fall kalla dem och det är så befriande att något får vara som det faktiskt är.

  Det är en bra blogg du har! Tittar in här med jämna mellanrum, men har nog inte kommenterat förut.

  SvaraRadera
 10. Härligt! Jag fulbloggar också. Skulle jag börja engagera mig i ljussättning och snygga bilder mm hade det blivit för meckigt och omständigt, och tagit för mkt tid, och då hade jag lagt av med bloggandet för länge sedan.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker inte du skall ursäkta dig. Jag har faktiskt inte ens noterat att du skulle ha en "fulare" blogg än genomsnittet. Jag läser ju bloggen för att jag tycker innehållet är intressant! Nätet är fullt med "vackra" bloggar utan intressant innehåll, och deras anhängare hittar dem nog, så sluta fundera på det och fortsätt i samma takt" :)

  SvaraRadera
 12. Hej Maria..

  Jag har aldrig ens reflekterat över att dina bilder inte skulle vara "fina", jag tycker jättemycket om att kolla din blogg, varför det då? kan man ju undra, ja, kanske är det precis för det du skriver, du tar en bild när det händer något, eller när du vill illustrera något du skriver om, alltså en levande blogg som är jättekul att kika runt i... Man botaniserar runt i bloggvärlden och följer en massa länkar, har märkt att jag ofta tycker att de bloggar med perfekta stileben över en vas blommor i fyra - fem bilder i rad oftast är fina bilder men tråkig blogg...vill jag se en vacker stileben går jag på ett galleri, typ...
  Så, fortsätt med att dokumentera din vardag precis som du gör, du har en super blogg med mycket tänkvärda funderingar i...

  Ha det bäst / Pirjo

  SvaraRadera
 13. Jag tycker om din blogg som den är nu! Fortsätt i samma stil.
  Trevlig helg!
  / Siv

  SvaraRadera
 14. Hellre intressant innehåll än snygga bilder. Själv skriver jag ofta mina inlägg på mobilen på bussen så jag är nöjd om jag öht får dit en bild. Ha en skön fredag och trevlig helg!

  SvaraRadera
 15. Haha! Jätteroligt!
  Det är ju faktiskt hela vitsen med att ha en blogg; man får göra preciiiis som man vill:-)
  Jag tycker den är bra jag. Och har aldrig tänkt på att bilderna skulle vara av någon speciell kvalitet:-)

  SvaraRadera
 16. Du är bra precis så som du är. Och bloggen också.

  SvaraRadera
 17. Ha-ha! Din blogg-filosofi liknar så min! Plus att jag inte bryr mig heller fast det skulle bli en längra paus lite då och då. Att leva råkar nu bara vara viktigare för mig också. Tjo-hoo!

  SvaraRadera
 18. Väldigt befriande! Men har alltid tyckt att du har en snyggblogg i alla fall :)

  SvaraRadera
 19. Hej Maria.. Din blogg är helt fantastisk. Dina bilder är bra, de lever med texten vilket är få förunnat att göra. Fortsätt med det du gör för det gör du otroligt bra..
  //Lena

  SvaraRadera
 20. Utmärkt! Shabby Shit är det nya svarta och det finns tillräckligt med snyggbloggare som aldrig får nåt gjort.

  SvaraRadera
 21. Åh, tack alla fina! Plötsligt känns det helt magiskt att vara en fulbloggare. Jag rätar på ryggen och gräver fram telefonen.

  SvaraRadera
 22. Huvudet på spiken(jag vet, gammalt inlägg men var tvungen att kommentera)!. Det är ju en ugly blog jag har :)

  Tack för inspirirenade inlägg!

  SvaraRadera