söndag 20 juli 2014

Årets honungskväll

Nyfiken på bin? Sugen på nyslungad honung?

Onsdagen den 6.8.2014 kl. 18-20.30 ordnar vi honungskväll hemma hos oss på Flemmingsbacken.Kom och bekanta dig med vår bigård. Se hur honungen slungas, lär dig lite mer om bin och framför allt smaka på nyslungad honung!

Passa samtidigt på att köpa eller beställa vinterns honung. I år har vi honung så det räcker till alla och en var. 

Vi säljer äkta råhonung direkt från kupan. Det här innebär att honungen inte värms upp innan den tappas på burk och därför kan honungens alla goda egenskaper bevaras. 2014 års priser är 5,00 € för 450 g (plastburk) och 6,50 € för 500 g (glasburk). Det går även bra att ta med sig egna kärl ifall du vill ha honungen i större burkar (10 €/kg)

Kvällen till ära håller vi öppet vårt gårdscafé där du kan äta och dricka gott. Välkommen hem till oss!
6 kommentarer:

 1. Jag skulle så gärna vilja vara med...men lite för långt avstånd, tyvärr. Hur länge håller sådan flytande honung?
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Honungen hålls flytande ungefär 2-4 veckor, beroende på från vilka växter honungen samlats in. Den hålls helt flytande om det är honung från mjölkört/duntrav (men vem har sånt?) Sedan börjar den kristalliseras och hårdna.

   Flytande honung kan dock frysas och är då rätt flytande när den tinar, men efter att den har varit i frysen har den inte längre lika lång hållbarhet. Vi har hört allt från någon vecka till några månader, men eftersom vi inte har provat på det själv så kan vi inte säga med säkerhet

   Radera
 2. Hej! Får syjunttan komma igen och njuta av gårdsidyllen? Vi är ju inte så intresserade av bin, men nog av deras honung. Må gott i värmen!

  SvaraRadera
 3. Slungar ni fler gånger? Tänkte om vi kan komma och lämna egna glasburkar och sen komma och hämta dem? Hinner inte ikväll. /Ingeborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu slungar vi varje dag. Så hör av dig Ingeborg så bestämmer vi en tid när du kan komma och fylla dina burkar.

   Radera