onsdag 24 juni 2015

Kommentarsklok

Tack alla ni som kommenterat! Nu vet jag ju att det funkar för de flesta. Och tack även för alla fina ord ni skriver. Och visst är det typiskt, för samtidigt som jag blir jätteglad blir jag jätteskamsen och tänker att tror de månne att jag bara går med håven och fiskar efter beröm? Ja, ni vet så där fånig är man ju och vill absolut inte att någon skall tycka att man tror att man är något. Men klart jag är något. Jag är ju jag!

Och nej, jag har inte tänkt lägga av. Det var inte bristen på kommentarer som jag var trött på, trots att kommentarerna är en stor del av nöjet så fortsätt för all del, utan det är alla Mrs Roberts och olika tekniska grejer som gör att man blir så trött.

Hur som helst. Hillevi sände mig ett mejl och förklarade hur det ligger till. Så nu är jag mycket klokare. Tack Hillevi! Så här skrev hon ...

När det gäller blogspot och kommentering så har problemet funnits i flera månader. Det är Blogspot själva som infört det pga allt spam. Det hjälper alltså inte att bocka av verifiering. Alla som har Blogspot berörs inte sinsemellan och skaffar man som utomstående ett Google-konto är det också problemfritt.

Men har man inget av ovanstående utan t ex ett Wordpress-konto, så måste man verifiera. Det är inte gjort i en handvändning: först måste man bevisa att man inte är en robot genom att kryssa i en ruta. Därpå ska man fylla i ett fält med - om man har tur - några siffror (brukar vara gatuskyltar) annars ska man kryssa i vilka av nio bilder som t ex är hamburgare... och de bilderna är ofta otydliga. Därpå ska man bekräfta. Sen tänker blogger ett tag och så, med lite tur, får man en grön  ok-bock i en ruta. Efter det kan man publicera sin kommentar! Tjohej!
Alla kan ju dock skaffa ett google-konto och slipper då ovanstående fars. Det lite dumma där är bara att den egna bloggadressen i t ex wordpress först nås med ett extraklick (om man fyllt i den infon vid skapandet, vill säga).

1 kommentar:

  1. Har samma problem med mitt wordpresskonto. Hamburgare hit och dit. Ska bli bättre på telepati och skicka kommentarerna den vägen istället. 10.000 timmar av övning har jag hört ska göra susen :-)

    SvaraRadera