söndag 21 juni 2015

Lyllos dig i Sverige

Jag blev tipsad om en dokumentär som heter Bieffekten och som handlar om problemet med att pollinerare försvinner i rasande fart. Dokumentären sändes i SVT den 16.6 när jag härjade omkring på Åland och tittade på fotboll. Och som sagt jag hörde att den var väldigt bra.

Nu är det så olyckligt att man bara kan titta på dokumentären om man bor i Sverige. Gör det! Om inte annat för min skull. Lyllos dig!

Här kommer länken till programmet. 

5 kommentarer:

 1. Hej Maria!
  Stort tack för tipset, jag hoppas innerligt att det i varenda blomsterlåda, och i varenda villaträdgård och på varenda större mark vigs av en del till ängsblommor, stenrösen, diken och andra stekelvänliga miljöer så gott det går.
  Jag har tittat in här med (o)jämna mellanrum sedan kanske ett halvår tillbaks och TACK för en enormt inspirerande blogg!! Jag och min man planerar inför flytt till en liten gård med 15 ha mark (åker, bete, skog) nu i höst med svärmors får och hästar, gärna några höns och en liten köksträdgård (till att börja med). Centralt för oss är hållbarhet, biologisk mångfald och bevarande av svenska lantraser (både flora och fauna), där insekterna spelar en viktig del i kretsloppet. Under allt planerande är det väldigt uppmuntrande att läsa om din och din familjs väg till och under pågående självhushållning, plus att här hittar jag massor av bra tips, underbart!!
  Varma hälsningar Sarah

  SvaraRadera
 2. Jag har börjat se den. Mycket skrämmande :(

  SvaraRadera
 3. Jag såg den live och visst blir man lite lessen. Det känns som om det lilla man gör är så lite men jag försöker hålla modet uppe. Jag hoppas på att vi skall bli många som bidrar till en hållbarare värld.

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Pröva och gå in på Sveriges televisons streaming tjänst, www.svtplay.se, den är gratis och du behöver inte någon inloggning. Det var en väldigt bra dokumentär och jag vet att den finns att se på sidan. Är inte helt säker på att den går att se från ett annat land, men du kan alltid prova.

  MVH

  Fredrika

  SvaraRadera
 5. Jag såg att den just gått en kväll, missade den alltså, och inväntar nu tillfälle att se den tillsammans med min man.. i någon liten lucka av tid i vårt liv.

  Tycker det var lite roligt här hemma när jag började prata här hemma om att kanske skaffa någon bikupa, efter vårt samtal på Söderfors Herrgård, och skrattade lite inombords då maken blev eld och lågor och började matcha helt den beskrivning du gav om att vara "ingenjörsnörd".. Gick in i rollen som blivande biodlare med näsan i böcker om biodling och på molekylnivå funderade på hur och var.. Vi får väl se, men handsken är kastad! Jag däremot nöjer mig med att ta hand om honungen i så fall!

  Ha det gott!

  SvaraRadera