måndag 23 november 2015

Köttfri måndag: Svampcanneloni

Det här kan verka lite pilligt och det är en del arbetsmoment, men momenten är korta och största delen av tiden vilar eller fixar maten sig själv. Den här maten räcker till en familj på fem personer i varierande ålder.

Egen pastadag gör du så här. Annars behöver du färska, mjuka lasagneplattor. Ugnen skall vara på 200 grader.

Svampröra:
Skala och finhacka 2 gula lökar.
Skär 800 g champinjoner i tunna skivor
Fräs svamp och lök i olivolja
Rör ner 200 g mjukost i  valfri smak. Låt koka 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Låt svalna.


Ostsås: 
Vispa ut 3 dl mjölk och 5 msk vetemjöl i en kastrull.
Låt koka upp och tillsätt 7 dl mjölk. Låt allt koka ca 5 minuter
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner 150 g riven ost i valfri smak. 


Häll lite ostsås i botten på en ugnsform.
Rulla in svampröran i lasagneplattorna till avlånga cannelonis och rada ut dem i formen.
Häll på ostsåsen och strö över riven ost.
Gratinera i ca 20 minuter.

Strö över halverade körsbärstomater och ruccola.

Servera med en grönsallad.



1 kommentar:

  1. mums vad de lät gott. Men kanske de funkar lika bra med trattkantareller? Måste testa :).

    SvaraRadera