fredag 10 juni 2016

Greenpeace och alla andra

Jag hyser en stor tacksamhet till alla personer som verkligen orkar engagera sig i världen. De som klänger på oljefartyg, räddar djur från hemska förhållanden, delar ut filtar på stränder och så mycket, mycket mer. Tänk att de ägnar sitt liv åt detta medan vi sitter här hemma bekvämt och knappt orkar öppna vår plånbok. Nej, jag betalar så gärna för att de skall ha möjlighet att rädda världen. Och någon gång hoppas jag att jag också kan göra en insats större än att sitta hemma och odla morötter.

Tills dess deltar jag i Greenpeace och Patrik Jakubowskis bloggaktion idag där uppmaningen är att värna om vår gröna planet.

Så green peace to alla idag! Love!

”Tornados, enorma vågor, ljumma decembervindar, utsvultna hav, smältande glaciärer, överkonsumtion. Allt i linje med människans ständigt ångande maskineri. Men trots människans oproportionerligt stora påverkan på vår omvärld dominerar ändå naturens krafter som i allt större utsträckning gör sig påminda. Patrik Jakubowskis nya singel "Kettle of Water", producerad av Mattias Tegnér levererar i rå, dystopisk, drömsk känsla en låt som speglar dessa frågor. I samarbete med Greenpeace har arkivbilder sammanfogats av fotografen Jonas Sten Norén till en explosiv och tänkvärd video.”


Titta på deras musikvideo här!

2 kommentarer:

  1. Jag känner likadant! Öppnar också plånboken istället men känner en viss frustration.
    Men kom ihåg att du faktiskt gör något genom att leva ett hållbart liv och odla dina egna morötter!

    SvaraRadera
  2. Ni bidrar ju enormt,till en hållbarare värld, genom information och livsstilen ni lever. Alla kan vi göra mera men skulle vi få den stora massan med på hållbarhetståget skulle det vara underbart. Men jag försöker hålla humöret uppe genom att se på oss alla som försöker i litet som stort.

    SvaraRadera