onsdag 16 maj 2018

Bipollen och heta nätter

Jag vill direkt berätta att detta inlägg inte kommer att handla om bipollen som afrodisiakum utan bipollen som hjälp för klimakterietanter med nattliga värmevallningar. Jag har skrivit om mina egna erfarenheter kring detta tidigare, men nu har jag fått bevis för att det faktiskt funkar.

För en vecka sedan ungefär började jag småprata med en honungskund om ditt och datt. Hon berättade att hon brukade ta honung eftersom hon hade hört att det skulle vara bra mot värmevallningar, men att hon inte direkt hade märkt någon skillnad. -Då skall du prova bipollen, svarade jag. Nu råkade det sig så att kvinnan hade lite bipollen hemma och igår, en vecka efter vårt möte fick jag ett meddelande av henne som löd så här ...

"Tack för pratstunden senast. Glad att du tipsade mig om bipollen! För det är otrolig skillnad då och nu. Så tacksam att få sova om natten istället för täcket av och täcket på. Alla borde ju känna till detta!"

Så då tänkte jag att jag berättar det här en gång till och ber även dig att sprida det till klimakterietanter i nöd. Och bipollen är ju väldigt hälsosamt även om man inte lider av dessa heta nätter. Mer om bipollen kan du t.ex. läsa här och här.

Ps. I en av artiklarna nämns faktiskt att bipollen kan öka den sexuella lusten så kanske det blir heta nätter av andra slag också.

3 kommentarer:

 1. Kanon det måste jag berätta för en kollega på jobbet. Hon har ordentliga problem. Vart kan man få tag på bi-pollen då? Hos biodlare eller andra ställen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns nog på hälsokost. Vet inte hur enkelt det är att få tag i inhemsk. Kanske man i så fall borde fråga ngn biodlare, men det är inte så vanligt att man tar pollen. Lycka till !

   Radera
 2. Intressant att läsa. Har inte värmebekymmer på nätterna men ganska ofta på dagarna. Kan det hjälpa mot det också tro.
  Hur stor dos tar ni?
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera