måndag 28 maj 2018

Rabarbersaft

Vi skall ha studentfest i huset i helgen och det är rätt mycket jobb med att fixa och dona inför en av årets höjdpunkter. Men det är ju roligt samtidigt. Eftersom kalaset infinner sig mitt i rabarberns tid så tänkte jag dra till med lite rabarbersaft. Det är väldigt enkelt. Jag brukar göra så här ...

Skala och skär i bitar ca 1 kg rabarber. Sätt dem i en skål som tål värme och häll över 1,5 l kokande vatten. Tillsätt ½ kg socker och pressa över en citron. Låt stå i rumstemperatur (eller lite svalare) i ca ett dygn. Sila och häll på flaskor. Har sockret inte löst sig helt, kan du igen värma upp det innan du häller det på flaskor.

Man kan göra på flera olika sätt. En del kokar rabarbern direkt och låter den rinna genom silduk, men jag tycker det här är väldigt enkelt. Googla på rabarbersaft om du vill ha andra varianter.

Vi skall ju konsumera vår saft väldigt snabbt så då får den bara stå i jordkällaren tills det är dags, men om du vill spara den längre behöver den frysas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar