tisdag 29 maj 2018

Studentfest


Vi kommer som sagt att ha studentfest i helgen och som "arrangör" måste jag medge att det är lätt att dras med i en kalashysteri av icke skådad karaktär och ett ständigt ifrågasättande -Hur brukar man göra? -Hur gör alla andra?

Det finns några saker där vi kanske är lite annorlunda. Eller vad vet jag? Jag försöker ju att inte tänka på hur de andra gör.

1. Vi återanvänder studentmössan. Vår dotter kommer faktiskt att klä sig i sin mors gamla studentmössa.  Jag tycker faktiskt det är väldigt rörande att få ha en studentmössa som går i arv. Lite som en dopklänning ...

Jag har aldrig varit för statussymboler och tillhör därför inte dem som går omkring med en studentmössa på första maj, därför är den rätt ren. Den låg till och med i originalförpackningen när vi hittade den. Men ännu gulligare skulle det väl vara om man skulle klä sig i pappas gamla mössa, med lite vinfläckar och en doft av dekadens? Tänk var roligt det skulle vara om det blev vanligt att man faktiskt "ärvde" sin studentmössa. Det skulle ju vara mycket roligare att sitta och titta och se på en dimission och kolla in vilka liv studentmössorna haft innan. Men som sagt, min studentmössa har knappt levat tidigare. Den bär oskuldens färg.

2. Vi bakar allt själv. Här har vi nästan lite ångest för vi hör om alla som beställer smörgåstårtor och gräddtårtor och dyra champagner ... Vi har inget av dem. Vi tänker "lev mer på mindre" och gör massor av små smakprov. Det är snittar och det är ostkakor och det är chokladmousse i små, antika kakformar ... Det är brokigt och det är färggrant och det följer ingen röd tråd. Dessutom skall vi ju både tänka veganska och vanligt så det blir en rätt salig blandning. Mycket huvudbry, men förhoppningsvis mycket roligare (och billigare).

3. Vi gör saft ... ja, det såg ni ju igår.

4. Vi gräver fram precis alla brokiga koppar och kippor vi hittar i skåpen. Vi kör helt enkelt bohemian chic och tänker att vi går i bräschen för det udda och det enkla. Vi lånar in hejvilt och det vi behöver tar vi en tur via loppis och köper. Inga "engångs" här inte. Är det bra för miljön det kanske?

Fyra dagar kvar. Nerverna ännu i skick. Men jag vet ärligen inte om jag fattar vad jag gett mig in på ... Hur många dyker upp? Ingen aning ...

2 kommentarer:

 1. Så modigt att ge sig på att göra allt själv! Så mycket enklare att köpa såklart. Men dyrare också och inte så hållbart i längden.

  SvaraRadera
 2. We are direct mandate to Certified Financial Instrument providers in United Kingdom. Our providers engage in Lease and Purchase of Bank Guarantee {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Loans and financial instruments issued from AAA Rated banks mainly HSBC London, Deutsche Bank AG Frankfurt and Barclays Bank. Our providers are very reliable, Ready, Willing and able to complete BG/SBLC between 10M-5B EURO/USD

  We will be glad to share our working procedures with you upon request to proceed towards establishing a successful business relationship. Feel free to contact below

  Email: heywoodfinanceltd@gmail.com
  Skype: heywoodfinanceltd

  Leasing Price: 4%+1%
  Buying Price: 32%+2%
  Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

  Regards,
  Henry Neville Moser
  HEYWOOD FINANCE LTD

  SvaraRadera