lördag 16 mars 2013

Boktips! Knäckebröd

Nu vill jag tipsa om en bok som på nytt fått det att klia i mina bakfingrar. Boken Knäckebröd -en bok om livets hårda av Olof Jönsson. 

Jag lånade min bok på biblioteket, men tamme tusan om jag inte måste köpa en egen. Den är vacker, den innehåller intressanta recept och det recept på Honungsknäckebröd som jag prövade lyckades bra.

Knäckebröd är egentligen ganska fiffigt. Jag har märkt att många av mina vänner tycker det är roligare att det dukas fram lite egna, roliga knäckebröd till tekoppen istället för bullar och kex. Idag är det ju många som undviker socker och vitt mjöl och då är ju ett hårt bröd perfekt! Dessutom går brödet så enkelt att förvara och plocka fram när det kommer oväntade gäster. Ta en klick smör som du smaksätter med vitlökspulver och lite extra salt. Lyx!

11 kommentarer:

 1. Och har man en pastamaskin kan man med fördel använda den istället för att kavla, bara att veva fram tunnare och tunnare sjok. Stella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag bakat tre recept ur boken och tyckt att alla varit jättegoda. Jag brukar vara emot alla typer av maskiner som tar utrymme i skåpen, men visst skulle det vara kul att testa med en pastamaskin. Kanske det dyker upp någon billig på loppis.

   Radera
 2. Har länge varit sugen på att baka knäckebröd.
  Ska genast ta och låna hem den boken!
  Tack för tipset, önskar dig en trevligt helg!

  SvaraRadera
 3. Fanns inte på mitt bibliotek. =( Jag bakar ett knäckebröd som min pappa och svärmor och svärfar brukar önska sig i present/ julklapp så baka knäckebröd är kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, men som sagt jag tror inte du ångrar dig om du köper den. Du får sätta upp den på önskelistan : )

   Radera
 4. Hej,
  Den ska jag absolut skaffa. Sen får jag väl resa land och rike runt för att få tag på en kruskavel. Jag har redan letat igenom alla butiker i vår stad, men en kruskavel finns inte att fås. Får väl be min händige man tillverka en. Vårtvinterhälsningar från Anna i Karleby

  SvaraRadera
  Svar
  1. I den här boken använder man ingen kruskavel. Inte ens en vanlig kavel, utan man drar ut den runda staven ur kaveln och använder den. Det går jättebra!

   Radera
 5. Tack för tipset! Håller på och läser din bok som bäst, den är härlig!

  SvaraRadera
 6. Åh, hurra vad roligt att läsa! /Johanna Paues Darlington (som är medförfattare till boken)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hurra Johanna för att du hittade hit! Hur kul som helst!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.