onsdag 22 januari 2014

Bönhörd

För några veckor sedan misströstade jag över att vi inte fick några ägg. Nu vet jag knappt vad vi skall göra med alla äggen? Tack hönorna!

12 kommentarer:

 1. Härligt med ägg från egna hönor! Längtar till vi får våra!! Hur många har ni för att få så där mycket ägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha jag var faktiskt tvungen att gå ut och räkna. Det är skillnaden på att vara nybörjare och erfaren. När man är nybörjare har man stenkoll! Vi har 14 hönor och 2 tuppar. Av de 14 hönorna är det två som har lite tvivelaktigt kön, men troligtvis är de hönor. Vi får ungefär 6-8 ägg per dag och då tror jag inte att de yngsta riktigt värper än.

   Radera
 2. Bönhörd - inlägget borde heta Hönhörd istället. Ursäkta en dålig ordvits. :-)

  //Gustav

  SvaraRadera
 3. Åh jag vill också ha egna höns!! Jag äter ägg varenda morgon till min havregrynsgröt med hjortronsylt! Det är världens bästa frukost...och nyttig! Jag har verkligen börjat tänka på hur vi lever och försöker göra mer och nyttja varje sak mer sedan vi var med om inbrottet i höstas. Världen förändras verkligen, och våra värderingar med den. Vi nyttjar allt mycket mer, handlar på second hand och loppis...Vilken fin blogg ni har, hit kommer jag absolut tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade hit Susanne och att du vill komma tillbaka! Välkommen!

   Radera
 4. lyckans ost,mina 25 ger 2-3 om dan,men visst är dina rätt unga...mitt problem e att jag låtit många få gå i pension...vad fodrar ni med såhärårs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har någon pensionär med bland hönorna men de flesta är 2 år och yngre. Vi ger dem köpt hönsmat (jo jag skäms lite och tänker att vi skulle behöva fixa själv, men det gör vi då inte), havre, matrester och hönskalk. Brukar även slänga solrosfrön åt dem varje dag. Men det mera i terapisyfte. För dem alltså.

   Radera
 5. Ja, det är en lycka varje gång hönorna har lagt fina ägg. Vilken ynnest!
  Här hemma kom hönsen igång tidigare än beräknat i o m den varma vintern, det verkar ha hållit i sig trots kylan också.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker det är viktigt att alltid säga "Tack för äggen" till hönorna innan jag lämnar deras hus på kvällen : )

   Radera
 6. Ljuvligt! Blir det för mycket så kan ni laga egen målfärg. :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då skulle det gälla att hitta något att måla också : )

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.