Nu har jag hittat något spännande! Anvisningar för hur man odlar batat (sötpotatis). Inte för att vi använder så mycket batat i vår matlagning, men ett experiment är alltid spännande.
Så nästa gång jag åker till affären köper jag en ekologiskt batat och testar. Vem hänger på? Så kan vi jämföra hur det går.
Läs här och här om hur man gör. Vi får väl slå våra kloka huvuden ihop!
Jag som älskar sötpotatis är på!
SvaraRaderaSjälvklart, att vi inte tänkt på det tidigare? Snygga blad och ätbar knöl är perfekt kombo för växthusets odlingar.
SvaraRaderaJag! Jag har faktiskt ekobatat i kylskåpet, och tänkte prova på! 😊
SvaraRaderaÅh, såna fick vi som plantor när jag var liten fast vi lärde oss att de hette "Batata". De var goda i alla fall. Kanske skulle spana i matbutikerna häromkring ifall det finns såna här i södra Sverige med.
SvaraRaderaVad kul att vi är fler! Än hinner du hänga på. Köpte min ekobatat igår och återkommer när det har börjat hända något.
SvaraRaderaJag tänker oxå testa!
SvaraRaderaFriterad sötpotatispommes är ett smaskigt tips, om man får någon potatis vill säga :)
Ungsbakad tillsammans med andra rotfrukter är mums. Liksom förväld och sedan en stund på grillen.
SvaraRaderaMan kan göra massor med sötpotatis :-)
/Anna F
Nu har jag en batat i jorden och en batat hängades med bakdelen i vatten! :)
SvaraRaderaOj, nu måste jag skynda mig att få ändan ur vagnen : )
RaderaVad roligt att ni vill hänga på! Vi kör igång tycker jag!
SvaraRadera