måndag 27 januari 2020

Världens enklaste fruktpåse

Det har ju blivit lite inne nu att köra med sin egen fruktpåse i affären. Då brukar folk sy sina egna fruktpåsar eller köpa en "hållbar" fruktpåse som de tar med sig om och om igen. Men jag har kommit på världens enklaste grej!

När du nästa gång köper t.ex. apelsiner eller avocados i nät så öppnar du försiktigt nätet och sparar det. Så tar du en smal repstump (t.ex. ett kort skosnöre eller dylikt) och trär det genom öglorna i öppningen. Vips kan du enkelt öppna och sluta påsen. Vill du göra det mer proffsigt kan du t.ex. sätta en dragsko på bandet.

Det fina med påsen är att den färdigt har en lapp som du kan klistra din lapp från vågen på. Om och om igen. Vill du vara på säkra sidan kan du strecka över ean-koden på påsen innan du använder den första gången.

Smart va?

Tycker du även detta enkla knep känns för övermäktigt i ditt liv kan du undvika fruktpåsen även på följande sätt:

1) Förstå att t.ex. vitkål och bananer inte behöver någon påse

2) Plocka alla dina äpplen direkt på vågen, väg dem, sätt lappen på ett och när kassörskan ser dina äpplen komma rullande på bandet med 1 lapp på, kommer hon INTE att tro att du har glömt att väga alla de andra. Tro mig, jag har testat!

4 kommentarer:

  1. Mycket få grönsaker behöver påsar över huvudtaget. Vad gör det om dina tomater hamnar i olika kassar medan du går hem? De hamnar alla på rätt ställe sen när man packar upp! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.