tisdag 4 augusti 2020

Vårt honungsår

2020 har varit ett konstigt år på många sätt. Även för bina. Efter vinterna klagade många biodlare på att de övervintrade samhällena var rätt små -även våra. Den kalla maj gjorde att bina växte långsamt i antal. När sedan juni exploderade blommade allt rätt snabbt och bimängden var inte tillräcklig för att tillgodose sig naturens gåvor. I juli deppade bina mest över det regniga vädret och satt och tröståt av sin egen honung. 

Dessutom fick intresset för biodling ett rejält uppsving i våras och vi sålde många av våra bisamhällen till personer med honungssöt blick. 

Det här gör att den mängd flytande råhonung vi brukar sälja i lösvikt kommer att vara mindre än vanligt. Därför kommer vi inte att ordna vår traditionella honungskväll (ja Covid-19 kan kanske även ha ett finger med i spelet). Tråkigt, eftersom det har blivit en för oss efterlängtad tradition. 

Men vi har utarbetat ett system. Vill du köpa råhonung så gå in och läs på vår honungsblogg. Men eftersom vi inte har så mycket råhonung i år så lönar det sig att inte tänka manana, manana ...

"Vår vanliga honung" finns nog, så här brinner det inte i knutarna. Säljs via REKO, Gårds Smak, Älvtorget 5.9, Arbetsplatser, fotbollslag och direktförsäljning från gården. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.